This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Story "Új világ" plakátpályázat

"Új világ" plakátpályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Release date 11/09/2008

a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a Cartagena Jegyzőkönyv hatálybalépésének 5. évfordulója alkalmából

 „Új világ”

címmel plakátkészítő pályázatot hirdet általános és középiskolás csapatok részére.


Pályázatunk célja, hogy felhívjuk a társadalom és különösen a fiatalok figyelmét a genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) növekvő jelenlétére és használatuk várható hatásaira.
E robbanásszerűen fejlődő tudományág múltjának, jelenének és jövőképének megismerése közben számtalan kérdés merül fel a technológia előnyeit, hátrányait valamint összetett hatásait illetően. Az ember alkotta új élőlények megítélése kettős, mialatt használatuk kétségkívül mély hatással van mindennapi életünkre, egészségünkre, környezetünkre, gazdaságunkra és hagyományainkra. Az élőlények genetikai átalakításának lehetősége eddig soha nem látott távlatokat nyitott meg, azonban ezzel párhuzamosan a gének önkényes megváltoztatása komoly kockázatokkal is jár, hiszen a módosított szervezetek a kibocsátás után gyakorlatilag visszavonhatatlanok. Jövőnk biztonságának megteremtéséről van szó, avagy biológiai létalapunk módszeres elszennyezéséről? A kérdés mindenki előtt nyitva áll. 

Kíváncsian és bizakodva indítjuk útjára pályázatunkat, melynek keretében olyan plakátok készítését várjuk a pályázó csapatoktól, ahol grafikai és szöveges eszközökkel mondják el gondolataikat a genetikai módosítással kapcsolatban. A plakát készítése során bármilyen technika megengedett beleértve a rajzolást, festést, ragasztást, térbeli anyagok használatát és a digitális technikát. Segítségül ajánljuk honlapunkat (http://biodiv.kvvm.hu), ahol többek között a Cartagena Jegyzőkönyvről és a biológiai biztonságot érintő egyéb fontos kérdésekről található információ.

Pályázati jelentkezés:
A pályamunkák benyújthatók 2008. november 11-ig.
A pályaművekhez kérjük, csatolják a csapat illetve a csapattagok nevét, lakcímét, telefonszámát,
e-mail címét és életkorát.
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A legkreatívabb plakátok szerzőit értékes jutalomban részesítjük!

Cím:
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Zöld Pont Szolgálat
1011 Budapest, Fő utca 44-50. (postacím: 1394 Budapest, Pf. 351), vagy biodiv@mail.kvvm.hu

A pályázattal kapcsolatban további információk találhatók a Biológiai Sokféleség Egyezmény hazai honlapján (http://biodiv.kvvm.hu); érdeklődni a biodiv@mail.kvvm.hu címen vagy a
(06-1) 395-68-57 telefonszámon lehet.