This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Harmadik Plenáris ülés- Bonn, 2015. január

Az IPBES döntéshozó fóruma a Plenáris, amelynek 3. ülését 2015. január 12-17. között rendezték Bonnban, Németországban.

Concerned URL http://www.iisd.ca/ipbes/ipbes3/
Release date 12/03/2015

A Platform tudományos és szakmai munkáját ellátó multidiszciplináris szakértői testület (MEP) tagjainak mandátuma 2015 januárjában lejárt, így a plenáris kiemelt feladata volt a testület új tagjainak megválasztása.

A Kelet-európai régióban az országok összesen 15 szakértőt jelöltek a régiónként 5 tagot számláló testületbe, azonban hosszas tárgyalások végeredményeként a plenáris elé benyújtott 5 jelölt között magyar szakértő is szerepelt. A régió jelöltjeinek listáját a plenáris elfogadta, aminek értelmében a következő 3 éves ciklusra a Kelet-európai régió MEP tagjai: Ruslan Novitsky (Belarusz Köztársaság), Maja Vasilijevic (Horvátország), Tamar Pataridze (Grúzia), Pataki György (Magyarország), és Günay Erpul (Törökország).

Óriási szakmapolitikai siker, hogy a magyar kormány jelöltje, Dr. Pataki György közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, a Gazdálkodástudományi Kar kutatási igazgatója ismételten bekerült a szakértői testületbe.

Továbbá a Plenáris felülvizsgálta a második plenárison elfogadott, 2014-2018 időtávra szóló első munkaprogramot. Döntések születtek a munkaprogram végrehajtásának további lépéseiről, melyek új munkacsoportok felállítását is magukba foglalják.

A Plenárisról a fenti linken érhető el beszámoló angol nyelven, napi bontásban.

Please note that this information has expired.