This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Madridi Konferencia

A biológiai sokféleséggel kapcsolatos 2010 utáni jövőkép és célkitűzés – A védett területek és az ökológiai hálózatok szerepe Európában (Konferencia, 2010. január 26-27. Madrid)

A Biológiai Sokféleség Világévének első nagyszabású konferenciáját rendezték meg január 26-27-én Madridban. A spanyol elnökség által szervezett találkozón az Európai Unió számos minisztere mellett a szerb és a svájci környezetvédelmi miniszter is részt vett. A rendezvényen Magyarországot Haraszthy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium természetvédelmi szakállamtitkára képviselte.

Release date 29/01/2010

Az ENSZ a 2010-es évet a Biológiai Sokféleség Világévének nyilvánította. A biológiai sokféleség (biodiverzitás) a földi élet sokszínűségét jelenti, ami a sok milliárd éve zajló evolúció által formált természetes folyamatok gyümölcse. A földi élet változatos megjelenési formái a fajok sokszínűsége, az egyes fajokon belüli genetikai sokféleség, valamint a Földön fellelhető élőhelyek változatossága.

A madridi konferencia a 2010 utáni időszakra vonatkozó célkitűzések mellett, a védett területek és ökológiai hálózatok rendszerével kapcsolatos témakörökkel foglalkozik. Az Európai Unió 2009 végén megfogalmazta célkitűzéseit a biológiai sokféleség megőrzésének elősegítése érdekében, amelyben a fenntartható használatra és az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A konferenciáról részletesen itt olvashatnak.

Please note that this information has expired.