This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Hóvirág Ünnep az Alcsúti Arborétumban

A Biológiai Sokféleség Világévének megnyitó ünnepsége a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium , az Alcsúti Arborétum (DINPI) és a Palocsa Egyesület közös szervezésében.

Release date 01/03/2010

2010-ben a Biológiai Sokféleség Világévének ünneplése szerte a világon elindult, melynek fő célja, hogy minden eddiginél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét arra, hogy a biológiai sokféleség védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradása érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is.

Magyarországon a Világév hivatalos indító rendezvénye a Hóvirág Ünnep az Alcsúti Arborétumban, az ország legnagyobb egybefüggő mediterrán hóvirágmezején. A több mint két hektáron elterülő hóvirágözön egyedülálló látvány.

A Világévet és a Hóvirág Ünnepet Haraszthy László, természetvédelmi szakállamtitkár úr nyitja meg 2010. március 11-én. Köszöntő beszédet mond a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, Füri András és Habsburg-Lotharingiai Mihály Főherceg Úr. A hóvirág mezőkön szakvezetéssel tekinthető meg az arborétumban fellelhető 24 féle hóvirág. A rendezvényhez kapcsolódó esemény a Csángó kiállítás, melyet Halász Péter, a Honismereti Szövetség elnöke nyit meg. A nap folyamán helyi termékek bemutatásával, kézműves foglalkozással várjuk szeretettel az érdeklődőket!

A részletes program letölthető innen.

Please note that this information has expired.