This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Ismét elindult a verseny a Biodiverzitás Fővárosa címért!

A 2010-es év, a Biológiai Sokféleség Világévének egyik kiemelt témája a városok biológiai sokfélesége volt. Ehhez kapcsolódva tavaly Németország vezetésével egy Uniós Life plusz projekt keretében meghirdették a „Biodiverzitás Fővárosa” versenyt, azzal a céllal, hogy megkeressék a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség fővárosát Franciaország, Németország, Szlovákia, Spanyolország és Magyarország területén. A versenybe a kis falutól a nagyvárosokig minden típusú település bekapcsolódhatott.

A verseny keretében a települések önkormányzatainak egy kérdőívet kellett kitölteniük. A biológiai sokféleség védelme tekintetében a kérdőív számos témakört érintett, azonban a kérdések többsége a települések természetes környezetével foglalkozott. A települések a lakosok számától függően különböző kategóriában indultak, és díjazásuk is különböző témakörökben történt. A verseny iránt érdeklődő önkormányzatok tevékenységét képzési programok segítették.

A verseny eredményeképpen 2010-ben 43 kérdőív érkezett be az ország különböző pontjairól. Ezek közül Magyarország Biodiverzitás Fővárosa a természeti értékekben gazdag és azokat régóta megőrző Tata városa lett és különdíjban részesült Dévaványa.

Idén, második alkalommal hirdetik meg hazánkban a „Mutasd meg milyen a természeted!” magyarországi települések biodiverzitás fővárosa versenyt, amelynek keretében az önkormányzatok egymással vetélkedtek, hogy melyik település a legelkötelezettebb a biológiai sokféleség védelme iránt.

Szeretnénk, ha minél több településen indulna olyan kezdeményezés, ami a helyi természeti, kulturális értékeik megőrzését segíti!

Bízunk abban, hogy a „Biodiverzitás Fővárosa” verseny felkelteni azon önkormányzatok érdeklődését, akik a tavalyi évben nem pályáztak, és akik pedig tavaly is pályáztak, azok idén is megméretettnek!

A pályázati anyag kitölthető a következő linkre kattintva:
http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas/kerdoiv

Release date 09/02/2011