This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Képeslap Kiállítás a Zöld Galériában

Az élővilág változatossága, az élőlények között fellelhető számtalan kapcsolat és finom összefüggés nélkülözhetetlen a természet működéséhez. Ez a bámulatos sokféleség teszi lehetővé, hogy van tiszta ivóvizünk, zamatos gyümölcsünk, friss kenyerünk, virágzó rétünk, madárdalos erdőnk és friss levegőnk. Az emberiség azonban egyre több visszafordíthatatlan változást okoz környezetében, ezáltal csökkenti az élővilág sokféleségét, amivel saját létét is veszélyezteti. Ideje átgondolnunk, hogy földünk tartalékait végérvényesen elpazaroljuk-e, vagy jövőnk biztosítása érdekében azokat ésszerűen, fenntartható módon használjuk.  A 2010-es esztendőt az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánította. A világ minden pontján így próbálja rádöbbenteni a döntéshozókat és a lakosságot arra, hogy az élővilág sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradásának érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is.

2009 decemberében lezárult a zöldtárca „Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!” című nagysikerű pályázata. A pályázóknak képeslapon kellett bemutatniuk, hogy számukra miért fontos az élővilág sokszínűségének megőrzése.

A felhívásra több mint ezer rendkívül ötletes és színvonalas képeslapterv érkezett. A szakmai zsűri korcsoportonként választotta ki a nyertes pályamunkákat. A három legötletesebb alkotást a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nyomtatott formában is megjelentette, és a biológiai sokféleség világévének hivatalos képeslapjaként használja.

 A pályázat legszebb alkotásaiból összeállított kiállítás megtekinthető:

2010. február 1-jétől 26-ig a Zöld Galériában.

(Nyitva tartás: Hétfőtől csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken 8:00-tól 14:00-ig)

Sok szeretettel várjuk Önöket!

Release date 29/01/2010

Please note that this information has expired.