This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Klímaváltozással és a biológiai sokféleség megőrzésével kapcsolatos közös nyilatkozatot írtak alá a Visegrádi Csoport környezetvédelmi miniszterei Tucznoban

A V4-ek, kiegészülve Románia, Bulgária és Ukrajna környezetpolitikáért felelős vezetőivel kétnapos tanácskozáson egyeztették álláspontjaikat a klímaváltozás és a biológiai sokféleség aktuális kérdéseiről. Az ülésen szó volt a Natura 2000 területek kezelésével kapcsolatos aktuális ügyekről, az ökoszisztéma szolgáltatások értékelésről, azon belül kiemelten a beporzó fajok - méhek, lepkék - kiemelt védelmének lehetőségeiről.

A találkozón Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a biológiai sokféleség védelmével kapcsolatos célkitűzéseinket csak akkor érhetjük el, ha azokat más ágazatokba, például a mezőgazdaságba, a vízügybe és a területfejlesztésbe tudjuk integrálni.

A találkozó végén a politikusok közös nyilatkozatot írtak alá, melyben kiemelték, hogy a természetvédelmi szempontok a gazdasági és társadalmi fejlesztések fontos részeivé kell, hogy váljanak, valamint szorosabbra kell fűzni az együttműködést ezen a területen is a V4 országai között.

(FM)

Release date 04/10/2016

Please note that this information has expired.