This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Megjelent a 2013. évi Állami génmegőrzési feladatok pályázat

80, 8 millió forintra lehet pályázni 2013. augusztus 3-ig!

A hazai mezőgazdaság sokszínűségének megőrzése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelten fontosnak tartja a genetikai erőforrásaink, mint nemzeti örökségünk megóvását. A biológiai alapok, a genetikai változatosság védelme a hazai mezőgazdaság jövője szempontjából alapvető fontosságú, hiszen ezek jelentik az alapját új, a változó körülményekhez alkalmazkodni képes fajták nemesítéséhez, tenyésztéséhez. Ennek érdekében a vidékfejlesztési miniszter az állami génmegőrzési feladatok ellátására 2013-ban is pályázatot hirdet.

A támogatás fő célja a mezőgazdasági, kertészeti, erdészeti termelés hazai növényi biológiai alapjainak, genetikai anyagainak megőrzése, fenntartása és fejlesztése, valamint bizonyos őshonos mezőgazdasági állatfajták génmentése, megőrzése, fenntartása és védelme.

Release date 03/07/2013

A támogatásra a nemzeti génvagyon részét képező, a Növényi Diverzitás Központ által nyilvántartott növényi génkészlettel (beleértve a mezőgazdasági jelentőségű mikroorganizmusokat is), vonal- és fajtagyűjteménnyel, vagy törzsültetvénnyel, törzsgyűjteménnyel rendelkező jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok jogosultak.

A felhívásban megadott őshonos mezőgazdasági állatfajták esetében támogatás olyan esetben adható, ha az adott faj vagy fajta európai uniós forrásból nem kaphat támogatást.

A támogatáshoz nem szükséges önerő, a megítélt támogatási összeg folyósítása a pályázati felhívásban foglaltak szerint történik.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. augusztus 3.

A pályázati felhavás itt olvasható.