This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News "Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok?" meseíró pályázat - ünnepi levél

"Ha ritka póknak, bokornak tájvédelmi körzet jár, miért ne járna a gondolatoknak, a ritkán használt, találó szavaknak? A nyelvnek, a lélek világának is van ökológiája, ahol minden érzékeny, kiveszőben lévő, védekezésre képtelen szócskára, "szóegyedre"szükség van. Meséink java az én szememben "tájvédelmi körzet". Érdemes barangolni benne, közelhajolni, megízlelni minden szavát, szüneteibe beleszippantani." (Berecz András, mesemondó)

Kedves Meseíró!

Szeretném megköszönni a szép történetet, amit pályázati felhívásunkra saját gondolataiból életre keltett. Öröm volt látni, hogy a világ kerekét, mely úgy tűnik egyre sebesebben forog, oly sokan képesek voltak megfékezni, és megpihentek egy pár pillanatra, hogy meséiket, kultúránk „tájvédelmi körzet“-eit megteremtsék. Volt, aki egyedül dolgozott, volt ki párban; számos pályázat érkezet óvodákból, iskolákból, ahol az óvónéni, a tanító fogalmazta a mesét és az óvodások, iskolások készítették hozzá az illusztrációkat; de olyan is sok akadt, ahol egész családok ültek össze a közös alkotásra.  
 
Számos örömteli visszajelzést kaptunk a pályázat kiírásakor és még többet utána. Természetesen, ahogy teltek a hetek, egyre többen telefonáltak, írtak és érdeklődtek. De sajnos minden igyekezetünk ellenére sem sikerült ebben az évben kihirdetnünk a pályázat eredményét. Még egy kicsi türelmet kérünk minden pályázótól, mert a csaknem ezer pályamunka elolvasása komoly feladatot mért a szakmai zsűrire. Bízunk benne, hogy 2009. január végéig ki tudjuk értesíteni a meseírókat az eredményről, és az Ön meséje is a díjazottak között szerepel majd. 
 
Külön örülünk annak, hogy a felhívásunk egyre többekben tudatosította, hogy nemcsak a vadon élő természetes élővilág szorul oltalomra, hanem régi gabona-, gyümölcs- és zöldségfajtáink is. Haszonnövényeink sokszínűsége, valamint a termesztésükhöz kapcsolódó tudás és népi hagyományok megőrzéséért felelősséggel tartozunk. Boldog új esztendőt kívánok a magam és a munkatársaim nevében! 

Üdvözlettel:

dr. Rodics Katalin

főosztályvezető-helyettes

Release date 05/01/2009

 

Please note that this information has expired.