This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

News Május 22. Biológiai Sokféleség Világnap - Kiállítás az ELTE Botanikus Kertjében

A Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából a Füvészkertért Alapítvány és az ELTE Botanikus Kertje kiállítást rendez 2008. május 22. és 25. között.

A kiállítás felhívja a figyelmet az élővilág rendkívüli sokféleségére és sokféleség szerepére az ökoszisztémák stabilitása valamint az emberi jövő szempontjából. A látogatók betekintést nyerhetnek a növényi sokféleség Földi eloszlásába és információt kaphatnak a Föld legnagyobb fajgazdagságú területeiről, un. "forró pontjairól". Az adatok megértését a kiállításon térképek segítik.

A kiállító teremben válogatást láthatunk az ELTE Botanikus Kertjének változatos termés- és maggyűjteményéből, valamint megismerhetjük, hogy a terméseknek milyen fontos szerepet játszanak a mozdulatlan növények vándorlásában.
A helyszínen látható fotókiállítás ízelítőt ad a magyar flóra szépségeiből, és változatosságából.
Ha egy sétát teszünk az ELTE Botanikus Kertjében megkülönböztetett jelzés hívja fel  figyelmünket  a végveszélyben lévő – „vörös könyves” fajokra.

A kiállítás nyitva tartása alatt (péntek-szombat-vasárnap) 11 órakor növény felismerési versenyt rendeznek, „Madarat tolláról, fákat levelükről..” címen, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Release date 21/05/2008

Please note that this information has expired.