image description >

Az inváziós fajok behurcolása és terjedése világszerte a biodiverzitás csökkenésének egyik legfőbb okozója

Az idegenhonos inváziós fajok rendkívül jelentős negatív hatást gyakorolnak a természeti környezetre, a gazdaságra, az élelmiszerbiztonságra és a humán egészségre – derül ki a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésével foglalkozó tudományos és szakmapolitikai kormányközi platform, az IPBES legújabb jelentéséből.

[ Tovább olvasom ]

Munkatársakat keresünk nemzetközi biodiverzitás-megőrzési egyezményekkel foglalkozó EU elnökségi csapatunkba

Érdekel az élővilág védelme és szeretnél tenni a biológiai sokféleség megóvásáért? Szeretnél aktív részese lenni a biodiverzitás megőrzéssel kapcsolatos EU-s és nemzetközi tárgyalásoknak? Szeretnél munkakapcsolatba kerülni azokkal a szakemberekkel, akik olyan globális szabályozás kialakításán dolgoznak, ami a világ minden országára hatással van? Jól beszélsz angolul, vág az eszed, csapatjátékos vagy és hatékonyan kezelsz váratlan helyzeteket?

[ Tovább olvasom ]

Ma ünnepeljük a biológiai sokféleség nemzetközi napját

Az Agrárminisztérium számára kiemelten fontos a biológiai sokféleség megőrzése, éppen ezért tavaly a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központtal közösen elindította az ”Év tájfajtája és haszonállata” szemléletformáló kezdeményezést, ezzel is ráirányítva a figyelmet az egyedi és változatos genetikai értékeink megőrzésének fontosságára.

[ Tovább olvasom ]