image description >

Megszületett a megállapodás az ENSZ biodiverzitás csúcstalálkozón

Az ENSZ biológiai sokféleség konferenciája történelmi célt tűzött ki a természettel való kapcsolatunk helyreállításáért. A négy éve tartó tárgyalások csúcspontjaként a világ országai elfogadták a kunming-montreali globális biodiverzitás-megőrzési keretstratégiát. Ez a világstratégia az emberiséget fenyegető ökológiai válság kezelésére jelöli ki a következő évtized cselekvési irányait.

[ Tovább olvasom ]

A biológiai sokféleség megőrzése közös kötelességünk

Az elmúlt évtizedben a természeti értékek megőrzése érdekében Magyarország soha nem látott mértékben valósított meg természetvédelmi beruházásokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Biológiai sokféleség egyezmény részes feleinek 15. döntéshozó ülésén Montrealban, csütörtökön.

[ Tovább olvasom ]

Elkezdődött a Biológiai sokféleség egyezmény részes feleinek 15. döntéshozó ülése

Elkezdődött a Biológiai sokféleség egyezmény részes feleinek 15. döntéshozó ülése (COP-15) Montrealban. Az évtized legfontosabb környezetpolitikai eseményének fő célja, hogy a világ országai jóváhagyják a biológiai sokféleség megőrzési globális keretstratégiát, amely a következő évtizedre vonatkozó célkitűzéseket és vállalásokat fekteti le annak érdekében, hogy visszafordítsuk a biológiai sokféleség csökkenésének tendenciáját világszerte.

[ Tovább olvasom ]