Bombini és barátai kertje - Játékos kihívás óvodás és kisiskolás korú gyermekek csapatainak

image description >
image description

Bombini és barátai kertje - Játékos kihívás óvodás és kisiskolás korú gyermekek csapatainak

A "Bombini és barátai kertje" című játékos kihívásra várja a Közép-magyarországi Zöld Kör azokat az óvodás és kisiskolás (alsó tagozatos) csoportokat, osztályokat, napközis vagy nemnapközis csapatokat, amelyek szívesen részt vesznek egy 4 hetes közösségi játékban.
Jelentkezés határideje: 2024. április 5., péntek.

Bombini, a kis poszméh új lakhelyet keres magának, s rátalál egy színes, illatos kertre.

Vajon talál a kertben megfelelő "lakást", és kik lesznek a lakótársai?

A játékos kihívás célja, hogy az oktatási és nevelési intézményekben tanuló óvodás, kisiskolás gyerekek megismerjék a biológiai sokféleség fontosságát, valamint pedagógusaikkal együtt lehetőségeikhez mérten megvalósítsanak egy sokszínű udvart, kertet vagy egy tantermet.

A gyermekek megtudhatják, hogy miért örüljünk, ha sok rovar repked körülöttünk, miért helyezzünk ki itatót , hova mászik a fülbemászó, mit tegyünk a lehullott levelekkel; a játék végére arra is fény derül, hogy mi történik a kertben éjszaka .

Jelentkezés ezen a felületen: https://forms.gle/JCAFiF8FKWHyG76eA

• A csapatok 2024. április 8-tól kezdődően 4 héten keresztül minden hétfőn e-mailben kapnak egy-egy feladatot, amit meg kell oldani vagy el kell készíteni, majd beküldeni a megoldást vagy az elkészítés tényét (pl. fotó a virágültetésről) a hét végéig.

• A heti feladatokhoz minden csapatnak e-mailben küldünk egy képes kinyomtatható tanösvény táblát, ami a gyerekeknek vidám rajzokkal mutatja be Bombini, a poszméh és barátai kertjét.

• A kihívás végére mindenkinek lesz egy kész tanösvénye.

• A kihívásban résztvevő intézmények mindegyikét jutalomban részesítjük a játékban való részvételüknek megfelelő arányban. A jutalomcsomag tartalma - pl. kerti szerszámok, odúk, etetők, virágmagok stb. - igazodik az adott intézmény körülményeihez.

• A pedagógusoknak a Biológiai sokféleség napjához kötődően igény szerint tartunk egy találkozót, ahol még többet megtudhatnak a sokszínű biodiverzitás-barát kertről – elméletben és gyakorlatban is.

Jelentkezés határideje: 2024. április 5., péntek

További információ: Horváth Kinga, Közép-magyarországi Zöld Kör, kmzkor@gmail.com, 70/326 5830